Seminari de Mariona Niell: Art a UdiGitalEdu. Els projectes Playfulcoding, Inventors4Change, i InventEUrs (dc 3 de maig a les 10h30)

En aquesta presentació explicaré el meu paper dins el grup de recerca UdiGitalEdu, i tres projectes en els que he participat. El projecte Playfulcoding (http://playfulcoding.udg.edu/) ha estat un projecte Erasmus+ de dos anys de durada (Set 2014 – Ago 2016) coordinat per UdiGitalEdu, on han participat universitats i escoles de 5 països (Espanya, França, Itàlia, Regne Unit i Romania). L’objectiu del projecte ha estat investigar diferents maneres d’acostar-nos a la programació d’ordinadors de manera “lúdica” i transversal en el currículum. El resultat del projecte són un conjunt d’experiències de playfulcoding que han estat implementades en diferents contextos dels països participants, i una guia per mestres traduïda a 6 idiomes diferents.
El projecte Inventors4change (http://www.inventors4change.org/) és un projecte de cooperació internacional que té per objectiu promoure les connexions entres nens i nenes de diferents països a través d’eines digitals i afavorir que treballin col·laborativament, en anglès, tot creant projectes i inventant solucions a problemes socials, tant a nivell local com internacional. El projecte promou l’aprenentatge creatiu (a través d’enfocaments constructivistes, l’art i el pensament computacional), l’aprenentatge col·laboratiu (a través de virtual exchanges) i el pensament crític (a través de l’educació per a la ciutadania global).
Recentment (aquest 2017), s’ha iniciat un nou projecte InventEUrs, finançat per Erasmus+, que té per objectiu replicar Inventors4Change a escala europea (http://udigital.udg.edu/inventeurs-un-projecte-per-a-convertir-els-infants-en-agents-del-canvi-de-les-seves-comunitats/)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s